Paikkoja ja ryhmittymiä

SteamJazz Oulu -kampanjassa kohdataan paikkoja ja ryhmittymiä, joita muissa peleissä ei ole. Ja kanonista tutut paikat ovat saaneet oman sävynsä Hörhiön versiossa Erthairista.

Paikkoja

Paikkojen nimissä on sekaisin englantilaisia ja suomalaisia nimiä. Koittakaa kestää tämä sekaisuus. Pelin maailma on SteamJazzin kehittäjien toimesta kirjoitettu englanniksi ja se on yksi syy nimistön ristiriitaisuuksiin. (toinen on Hörhiön yleinen ajattelemattomuus).

Exotic Fabric
Farleyn kangassuvun uusin kauppa on ottanut kheimanilaisen nimen kuvaamaan valikoimansa eksotiikkaa. Mildred Wilberforce on siskonsa Millicentin tukemana aloittanut erikoisempien kankaiden maahantuonnin niin Crimsonista kuin Kheimanistakin. Vanhoillisemmat ovat tyrmistyneet, mutta nuorekkaat yläluokkaiset neidot ovat ottaneet kaupan omakseen ja kilpailevat eksoottisimmista kokonaisuuksista.

Farleyn kangas
Kangaskauppa, josta saa uusimmat ja ihanimmat kankaat victoralaiseen makuun. Farleyn kangassuvun omistama kauppa on Millicent Drummondin hallinnassa, mutta käytännössä kauppaa pyörittää Sally Foale. Farleyn kangas on tarjonnut laajan valikoiman kaikkiin juhliin sopivia kankaita jo lähemmäs vuosisadan ajan.

Horriganin teehuone
Juuri avattu Horriganin teehuone toimii Horriganin teen maistatuspaikkana ja trendikkäitten yläluokkaisten kohtaamispaikkana. Kingsworthin ensimmäinen kahvila ei ota asiakkaikseen henkilöitä, jotka eivät täytä heidän standardejaan sulkien ovensa alemmilta luokilta ja mutanteilta.

Juopunut simpukka
Baari, joka tarjoillee edullisia tuoppeja ja älykästä keskustelua. Paikassa törmää usein niin taitelijoihin kuin yliopistolaisiinkin. Välillä pöytiä työnnetään seinustoille ja pistetään tanssiksi. Tiskin takana useimpina iltoina häärii Polly Rackharrow.

Kingsworthin kasvitieteellinen puutarha
Yliopiston välittömässä läheisyydessä, ja haukaten ison palan Kingsworthin keskustaa, sijaitsee yliopiston hallinnoima puutarha. Puutarhassa kasvaa kasveja ympäri maailman ja kasvitieteellisen puutarhan ylpeys on valtava kasvihuone, jonka sisältä löytyy eksottiisia kasveja Kheimanista, Crimsonista ja Vapailta saarilta. Kasvihuoneessa on trooppisen kuumaa ja eksotiikan nälkäiset tai koti-ikävästä kärsivät voivat istuskella penkeillä nauttimassa kasvihuoneen ympärivuotisesta vehreydestä.

Kingsworthin yliopisto
Victoran suurimmassa yliopistossa voi opiskella mitä moninaisimpia tieteitä. Yliopistolla voi myös käydä katsomassa yleisölle avoimissa ruumiinavauksissa kirurgien taituruutta. Yliopistolla on mm. miekkailuseura. Naimattomat naiset saavat nykyään opiskella yliopistolla, mutta vain maisteriksi asti. Mutantteja yliopistolla on vain yksi ja hänkin on päässyt opiskelemaan vain stipendin ansiosta. Tämäkin porsaanreikä on sittemmin tukittu, eivätkä mutantit ole tervetulleita yliopistoon opiskelemaan. Royce Rowe-Spencer opettaa tieteitä ja johtaa omaa tutkimusprojektiaan. Sir Florian Rowe luotsaa yhteiskuntatieteitä.

Pine Mansionin mielisairaala
Moderni mielisairaala on yksi monista Kingsworthin ylpeyksistä. Mielisairaala hoitaa pääasiassa yläluokkaan kuuluvia, mutta jos varaa on, hoitoon pääsee. (Tai jos olet mielisairas rikollinen.) Ennen lähinnä höperöiden aatelisten loppusijoituspaikkana tunnettu Pine Mansion nousi Erthairin mielisairauksien hoidon kärkeen ylilääkäri Griselda Pinen johdolla ja Rita Gribblen avustuksella. Nimensä mukaisesti Pine Mansion sijaitsee mäntyjä kasvavassa kuivassa kangasmetsässä hieman Kingsworthin ulkopuolella.

Wyrodilainen seurakunta
Seurakunta pitää jumalanpalveluksia, järjestää keskustelutilaisuuksia, jakaa ruokaa sekä järjestää erilaisia pieniä kerhoja/ryhmiä. Seurakunnalla on iso kirkko aivan Kingsworthin keskustassa sekä iso seurakuntakeskus kappeleineen kaupungin vähävaraisemmalla alueella. Seurakuntakeskusta pyörittää muiden pappien tukemana Isä Gerard.


Ryhmittymiä


Camillan sisaruskunta
Victoran armeijassa naiset saavat osallistua kenttäsairaala-, muonitus- ja huoltotehtäviin. Herttuatar Camilla Blackwood, omaa sukua Mason, perusti pelkän sisaruskunnan nimellä alunperin toimineen järjestön 50 vuotta sitten, jotta victoralaiset naiset pääsivät osallistumaan sotatoimiin myös lähellä rintamaa 80-vuotisen sodan aikana. Järjestöstä on kuitenkin puhuttu Camillan sisaruskuntana jo alusta lähtien, sillä herttuatar Camilla profiloitui vahvasti järjestönsä keulakuvaksi. Kaikista sisaruskunnan jäsenistä tuli muiden silmissä camilloja ja camillat edustivat vahvaa, auttavaista ja empaatista naista, joka puolusti victoralaista elämäntapaa ja piti huolta pojistaan rintamalla. Nykyään camillat toimivat Victoran ja Wulffgartin rajan kahakoissa sekä kriisien, esimerkiksi tulvien ja suurpalojen, aikana huolto- ja avustustehtävissä.

Kheimanin vastarinta
Faarao hallitsee Kheimanissa jumalana maan päällä, mutta kaikki eivät ole sitä mieltä, että näin kuuluu olla... Kheimanin virallinen kanta on, ettei maassa suinkaan ole vastarintaa, vaan se on kaatteellisten ulkovaltojen hapatusta.

Naisasialiike
Victoran naiset ovat havahtuneet omaan alempaan asemaansa yhteiskunnassa. Syntyi naisasialiike, joka pyrkii parantamaan naisen ja tyttöjen asemaa ja tarjomaan mahdollisuuksia kouluttautua, työllistyä ja pysyä terveenä. Naisasialiikkeen näkyvin muoto on toistaiseksi ollut housumarssit, joissa housuihin pukeutuneet naiset kävelevät mielenosoituksellisesti valitsemansa matkan. Yleensä marssit sujuvat rauhallisesti, vaikka huutelijoita aina löytyykin pilkkaamaan marssijoita.

Neitojen klubi
Victoran teekutsujen nuorille ylhäisille neidoille tarkoitettu ryhmä, joka keskustelee muodista, aatelisen arjen hoidosta ja naisen elämästä.

Victoran teekutsut
Yläluokkaisista koostuva ryhmittynä, joka korostaa hyviä käytöstapoja sekä ajaa syntyperäisten aatelisten aseman parantamista ja ulkomaalaisten sekä mutanttien määrän vähentämistä Victoran pääkaupungissa, Kingsworthissa. Liikkeen näkyvimpiä mielenilmauksia ovat teevaltaukset eli tapahtumat, jossa ryhmittymän jäsenet valtaavat jonkin yleisen tilan ja palvelijoittensa avustuksella viettävät teehetken skonsseineen päivineen.

Victoran vastarinta
Vastarintalaiset ajavat köyhien olojen kohentamista, palkan korotuksia ja muita työläisten jaksamista edistäviä asioita. He vastustavat harvainvaltaa ja luokkaeroja. Victoran vastarinta ihannoi demokraattisia Vapaita saaria.