Hahmot

Tonerit

Lady Florence Toner (Jenny K.)
Keksijä ja nukentekijä lady Toner viihtyy pääasiassa työpajassaan, mutta nuorempana reissasi miehensä mukana. Taitava mekaanikko, jonka nukkeja arvostetaan korkealle. Viime aikoina Florence on lähtenyt mukaan myös tiedeprojekteihin.

Lordi Fitzhugh Toner (Juuso V.)
Seikkailija ja mystikko lordi Toner on niittänyt mainetta niin matkakertomuksillaan, kuin aatelisille pitämillään automaattikirjoitusistunnoillaan. Lordi Toner tuntuu henkivän eksotiikkaa ja vaaroja, aivan kuten hänen kirjansakin. Miestä ei ole kutsuilla nähty, onkohan miehelle uusi kirja tekeillä?

Lady Leah Toner (Karoliina K.)
Tonereiden ottotytär on näppärä sormistaan ja auttaa äitiään automatonien kanssa. Leah itse käyttää taitojaan mieluummin kauniiden mekkojen luomiseen, ja häneen voi törmätä Farleyn kangaskaupassa ompelemassa. Leah on dracosauri-mutantti eikä siksi ole näkynyt aatelisten juhlissa tai muissa tapaamisissa.

Alverta Pinner (Sonja V.)
Lady Florencen avustaja aiheuttaa yleensä pahennusta suoralla käytöksellään. Työläisperheestä kotoisin oleva neito ei liikaa sanojaan asettele tai käyttäytymistään hio. Mekaniikka on tytön intohimo ja tämä viihtyy kisällin opissaan.

Kheimanilaiset

Kappalainen Benerib Talakhamani (Kaisa V.)
Kheimanilainen teknikkopappi lähetettiin Kingsworthiin pari vuotta sitten tutustumaan Victoran tiedemaailmaan. Benerib onkin viettänyt aikaansa luoden kontakteja paikalliseen tiedeyhteisöön sekä kehitellen omia tiedeprojektejaan. Kheimanilaiseksi papiksi avarakatseinen. Benerib järjestää älykkääseen keskusteluun keskittyviä illallisia tiede-tutuilleen.

Noviisi Inetkawes Nefermaat (Sirpa N.)
Beneribin tytär on ahkera opiskelija, joka oman älynsä ja kheimanilaisen peruskoulutuksen ansiosta loistaa opinnoissaan Kingsworthin yliopistossa. Erittäin jäykkä uskonnollisuudessaan ja antaa mielipiteittensä kuulua. Inetkawes toimii Royce Spencerin useissa tutkimusprojekteissa avustajana. Viime aikoina Inetkawesia on nähty totuttua enemmän kaupungilla yliopistoystäviensä kanssa.

Soturi Nefermaat Rahotep (Ari S.)
Beneribin mies ja Inetkawesin isä. Faaraoon uskova, harras mies. Eläkkeelle siirtynyt sotilaskastin edustaja Kheimanista. Nefermaat on yhä sänkynsä vanki sairautensa takia, mutta häneen voi hyvänä päivänä törmätä kaupungin yliopistollisessa puutarhassa nauttimassa Kheimanilaisesta puutarhasta.

Soturi Amenken Setka (Virva V.)
Inetkawesin jouduttua Victoran teekutsuina tunnetun ryhmän hyökkäyksen kohteeksi, Kheiman lähetti edustajilleen henkivartijan, jonka tehtävänä on pitää perhe turvassa Victorassa. Suoraselkäinen, impulsiivinen ja oman paikkansa tietävä. Komes edustaa soturikastia ja on tähän asti kulkenut perheen naisten mukana, jolloin häntä on voinut nähdä pääasiassa yliopistolla, mutta Inetkawesin rohkaistuttua, myös Amenkenia näkee uusissa paikoissa.

Taiteilijat

Luetta Woodside (Niina H.)
Neiti Woodside on suosittu jännityskirjailija, jonka teksteistä huomaa hänen opiskelleen kulttuurihistoriaa Kingsworthin yliopistossa. Luetta henkii eksotiikkaa myös ulkomuodollaan. Kauan on povattu, kuka juhlimisesta nauttivan kirjailijan kesyttää vaimokseen, mutta Luetta on vakuuttanut olevansa mielummin vapaa. Aivan kuten hänen kirjojensa sankarittaret. Luetta pitää työpajoja lady Horriganin taideretriiteissä. Jokohan neiti Woodsiden olisi aika julkaista uusi Blanche Irongate – romaani?

Lexie Liddle (Ulla H.)
Kuvataiteilija Liddle on boheemiuden ruumiillistuma. Hänen maalauksensa ovat kantaaottavia ja erittäin suosittuja. Neiti Liddle osaa käytöstavat, mutta luopuu niistä tarpeen niin vaatiessa. Hän on tunnettu vähäosaisimpien puolestapuhuja. Lexie pitää työpajoja lady Horriganin taideretriiteissä. Lexien uusin taidenäyttely on saanut erittäin hyvän vastaanoton sekä herättänyt keskustelua mielisairauksien hoidosta.

Sir Bradford Griffiths (Tero S.)
Sir Griffiths on Kingsworthin yliopiston rahallinen tukija. Hän käyttäytyy aina moitteettomasti ja seuraa aikaansa. Sir Griffithsin tapaa todennäköisemmin juhlissa tai hyväntekeväisyystempauksissa. Antoi Spencerille tutkimusapurahan ja toimii taiteilijoiden Woodside ja Liddle tukijana. Yleistä tietoa on, että Sir Bradfordin vanhemmat toivovat poikansa jo pian menevän naimisiin.

Ozric Ether (Mikko H.)
Jotkut kutsuvat häntä neroksi, toiset hulluksi. Useimmat vain todella oudoksi. Muutamien vuosien retriitin jälkeen Ozric on palaamassa takaisin julkisuuteen. Ozric on tunnettu psykedelisestä "musiikista" jota tämä tuottaa augmenteillaan. Ozric esiintyy harvoin ja silloinkin jokainen esitys on uniikki. Mikään ei koskaan toistu kahta kertaa samanlaisena. Mutta nyt Ozric ei ole tulossa esiintymään, sillä kaikki kyllä tietäisivät, jos näin olisi.

Wilberforcet

Calvin Wilberforce (Jarkko I.)
Calvin on pyhittänyt elämänsä historian tutkimukselle. Hän on julkaissut useita tutkimuksia omalla kustannuksellaan ja niitä on arvostettu tutkijoiden keskuudessa. Erikoistunut hajonneen Sun Empiren historiaan. Temperamenttinen Calvin päätyy väittelemään helposti. Miestä ei ole nähty lähes vuoteen tämän sairastuttua hermostolliseen sairauteen.

Mildred Wilberforce (Jenni R.)
Rouva Wilberforce on hoitanut perheensä raha-asioita mallikkaasti ja mahdollistanut miehensä uppoutumisen tutkimuksiinsa. Farleyn suvun tyttärenä erittäin varakas ja opiskeli aikoinaan Kingsworthin yliopistossa sukunsa siunauksella kieliä ja matemaattisia aineita. Niistä onkin ollut hyötyä kankaiden maahantuonnissa ja myynnissä. Miehensä vetäydyttyä saamaan hoitoa hermostolliseen sairauteen Mildrediä on nähty harvoin kaupungilla. Hän on kuitenkin avannut siskonsa kanssa keväällä eksoottisiin kankaisiin keskittyvän kangaskaupan.

Mariella Wilberforce (Hanna P.)
Neiti Wilberforce on seurannut vanhempiensa esimerkkiä yliopisto-opintoihin, mutta enemmän Mariella tuntuu nauttivan ulkoilmaharrastuksista. Ystävällinen ja hyvätapainen. Ei puhu mielellään isänsä ongelmista tai perheen asioista muutenkaan. Mariella on nähty julkisilla paikoillaan housut jalassaan, mikä on aiheuttanut närää ohikulkijoissa.

Marius Nacht (NPC-Mikko)
Wilberforcejen talonmies työskentelee nyt myös Käpälä-klubilla. Mutta tänä iltana Marius juhlii häitä. Nähtäväksi jää, pystyykö talonmies pääsemään karvoistaan…

Horriganit

Lordi Jonathon Horrigan (Juho K.)
Lordi Horrigan on perinteisten arvojen kannattaja. Hän on korkea-arvoisen aatelissuvun ylpeä jäsen ja hän pitää myös hyvää huolta perheensä taloudesta. Jonathon on varakas ja arvonsa tunteva herra. Horriganin tee on juuri avannut ensimmäisen kahvilansa Kingsworthiin ja vastaanotto on ollut suopea.

Lady Claribel Horrigan (Elina V.)
Lady Horrigan on tunnettu taiteen tukija ja paikalla ihastelemassa uutta kulttuurikohdetta. Hän järjestää ahkerasti juhlia, erilaisia istuntoja sekä taideretriittejä tuttavilleen. Lady Horrigan on miellyttävää keskusteluseuraa ja hän haluaa olla ajan tasalla. Kulttuuri-ihminen henkeen ja vereen.

Lady Cora Horrigan (Tiina L.)
Horriganien nuorin tytär on tuttu näky aatelisjuhlissa. Cora on aatelisneidon perikuva – hyväkäytöksinen, pukeutuu koreilevasti ja käyttäytyy kuin maailma pyörisi hänen ympärillään. Kun ottaa huomioon Horriganien varallisuuden, on vain ajan kysymys, koska tämä neito napataan vapailta markkinoilta.

Rowet

Lady Honora Rowe (Elisa H.)
Aina sivistyneesti käyttäytyvä tuleva rouva Spencer (vai Rowe, vai Rowe-Spencer,vai…) on isänsä tapaan kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Hän opiskelee toista vuotta Kingsworthin yliopistossa yhteiskuntatieteitä. Honora on sievä-käytöksinen ja miellyttävää seuraa. Viimeaikoina Honoran elämä on pyörinyt häiden ympärillä ja on monille helpotus, että juhlan aika on vihdoin koittanut.

Sir Florian Rowe (Jaakko H.)
Sir Florian on aateloitu ansioistaan yhteiskuntatieteiden saralla. Hän on uralleen omistautunut professori Kingsworthin yliopistossa, joka on erityisen kiinnostunut teknologisten uudistusten vaikutuksista yhteiskuntien rakenteeseen. Toisinaan Sir Florian innostuu pitämään luentoja keskustelukumppaneilleen eikä häntä tahdo saada lopettamaan. On niin innoissaan tyttärensä naimisiin pääsystä, että osallistuu Toisen päivän juhlallisuuksiin, vaikka perinteisesti juhla on varattu muille, kuin sukulaisille.

Royce Spencer (Jupe H.)
Herra Spencer on arvostettu tieteidenopettaja Kinsworthin yliopistossa. Royce on erikoistunut biologiaan ja on mukana monessa mielenkiintoisessa tutkimusprojektissa, joista hän kertookin mielellään kaikille, jotka vain kuuntelevat. Edes lähestyneet häät eivät pitäneet miestä poissa laboratoriosta, mutta nyt hän saa nauttia juuri alkaneesta elämästään vaimonsa kanssa.

Neiti Samantha Kingham (Anette K.)
Lady Honora Rowen entinen kotiopettajatar on tullut entisen oppilaansa häihin. Neiti Kingham tunnetaan tasokkaana kotiopettajattarena ja aktiivisena seurakuntalaisena. Häntä ei olekaan näkynyt pitkään aikaan missään.

Muut yliopistolaiset

Claude Neelands (Jenna V.)
Claude ahkeroi Kingsworthin yliopistossa stipendin turvin. Työläisperheen lapsi on osoittautunut stipendinsä arvoiseksi keskittyen opintoihinsa (ystäviensä mielestä ehkä liiaksikin). Varautunut ja melko hiljainen kaveri, ainakin yliopistolla. Claude aloitti talvella Royce Spencerin avustajana, sir Griffithsin rahojen turvin. Yliopiston ainoa mutantti ei ole niin petomainen, kuin voisi olla, joten hän saa kulkea yleensä kaduilla rauhassa.

Lady Alexandra Quin (Anna-Maija R.)
“Alex vaan” on aina juhlien ja huomion keskipisteessä. Hän on sujuvasanainen ja käyttääkin sanansäiläänsä mieluusti myös väittelyissä aiheesta kuin aiheesta. Neito opiskelee perheensä siunauksella yliopistossa. Lady Alexandra ajoi erityisen ponnekkaasti yliopiston opintomatkaa Kheimaniin.

Polly Rackharrow (Viivi J.)
Tomera neiti Rackharrow opiskelee yhteiskuntatieteitä Kingsworthin yliopistossa. Hän aloitti opintonsa kevätkaudella ja rahoittaa opintonsa tarjoilemalla paikallisessa baarissa. Polly on tullut ystävilleen tutuksi naisasialiikkeen kannattajana. Tuntemattomille hän on nainen, joka kulkee housuissa. Mutinoita Polly ei kuitenkaan kuuntele, vaan puuttuu tilanteisiin varsin räväkästi.

Pine Mansionin väki

Tohtori Griselda Pine (Leena H.)
Syntyjään wulffgartilainen tohtori Pine opiskeli tieteitä Kingsworthin yliopistossa ja lopulta muutti pysyvästi Victoraan. Ylilääkäri Pine johtaa Pine Mansionin mielisairaalaa, joka on varakkaamman väestön suosiossa paikkana, jonne sukujen liian eksentriset jäsenet on hyvä viedä toipumaan, mutta siellä hoidetaan myös väkivaltaisia ja rikollisia yksilöitä. Tohtori Pine tunnetaan osaavana naisena, joka hyödyntää moderneja menetelmiä ja laitteita sairaalassaan.

Ylihoitaja Rita Gribble (Laura H.)
Jos Griselda on Pine Mansionin sielu, Rita on sen sydän. Tohtori Pinen luotettava oikea käsi on ponnistellut tiensä sairaalan pyykkäristä hoitajan kautta ylihoitajaksi. Rita on tottunut painimaan potilaiden kanssa niin henkisesti kuin fyysisesti, joten hän ei turhia hötkyile. Ritalla ei ole muodollista koulutusta, mutta tekee silti teräviä huomioita ihmisten ja yhteiskunnan tilasta. Ritaan voi törmätä kaupungilla, vaikka Pine Mansionin mailla asustaakin.

Freddo (Kari H.)
Freddo on Shadewoodista Kingsworthiin muuttanut beastfolk-mutantti. Huhujen mukaan auttaa paikallista poliisia, mutta pyörittää myös paikallista yksityistä tutkimuskonttoria. Oli sitten kyse karanneesta tyttärestä, kadonneesta esineestä tai jostain paljon yksityisemmästä Freddo hoitaa asian. Hän notkuukin vapaa-ajallaan kaupungin tanssipaikoissa ja tuo varsin eksoottista väriä Kingsworthin kaduille. Viime aikoina Freddoa on nähty erityisen paljon Pine Mansionin mailla.

Muut merkittävät

Mestarialkemisti Edward Unmack, (Jaakko O.)
Edward on tunnettu halki Erthairin taitavana alkemistina. Hän toimi aikoinaan vierailevana luennoitsijana myös Kingsworthin yliopistossa. Mestarialkemistilla alkaa olla jo ikää, mutta hänen älynsä on kypsynyt kuin hieno viini. Alkemian lisäksi Edward on kiinnostunut myös muista tieteenaloista ja keskustelee mielellään uusimmista teorioista. Edward muutti keväällä Victoraan pysyvästi.

Vera McColl (Susanna V.)
Kingsworthin entisen sheriffin tytär ja nykyisen sheriffin sisko ei turhasta säiky. Vera on tottunut painimaan veljiensä kanssa, joten erityisen sievistelevää Verasta ei ole kasvanut. Vera onkin mutkatonta seuraa, vaikka on asemaltaan yläluokkaa. Yläluokkaisena naisena myös Vera on oivaa vaimo-ainesta, mutta hänen tapansa puhua naisten asemasta saattaa säikyttää herkimmät kosijat. Viime aikoina Veraa on nähty entistä enemmän Kingsworthin pääpoliisiasemalla.

Sally Foale (Hanne S.)
Sally on Farleyn kangaskaupan uuttera kaupanpitäjä. Hänellä on esteettistä silmää ja asiakaspalveluasennetta, ilman Sallyä Farleyn kangaskauppa ei olisi mitä se on tänä päivänä. Sally on ottanut suojatikseen nuoremman lady Tonerin ja heidän yhteistyötään onkin morsiamen häämekko.

Lordi Killian Mason (Minna H.)
Lordi Mason on yksi Victoran vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. Hänen sukunsa panssarit ja kypärät ovat suojelleet Victoran sotilaita satoja vuosia eikä tämä asia ole muuttunut, vaikka sodankäynti onkin. Lordi Mason on itsekin sotaveteraani ja siksi henkilökohtaisesti sitoutunut tuotteisiinsa. Victoran teekutsujen arvovaltainen jäsen ei juhlia kierrä, mutta nyt Killian kunnioittaa ystävänsä tyttären häitä läsnäolollaan.

Silas Fahrr (Samuli R.)
Koreasti pukeutuva ja juhlissa viihtyvä Silas on tullut Free Islandseilta Victoran pääkaupunkiin. Silas on erittäin varakas ja kulkeekin Kingsworthissa kokeillen kaikkea uutta ja erikoista. Häihinkin hän tuli tapaamaan kuuluisaa Ozric Ethriä.

Markus (Markku P.)
Tuntematon beastfolk saapuu häihin ja monelle hän vain uusi kasvo. Mutta kaikki, jotka pysähtyvät katsomaan, näkevät, että hän on jollekulle paljon enemmän. Mikä selvästi wulffgartilaisen miehen on saanut paikalle ja miksi tuossa seurueessa?

Ragnol von Schleger (Juhokalle P.)
Wulffgartin lahja sotateollisuudelle on joutunut pärjäämään ilman kaksossiskoaan. Ragnilde ei nytkään ole mukana, mutta selvästi mies ei anna sen enää varjostaa elämäänsä. Mies löysi aikaa kiireisestä aikataulustaan palata lähes vuoden tauon jälkeen Victoraan kunnioittamaan entisen opiskelutoverina tyttären häitä.

Herttuatar Serafina Blackwood, 45v. (PJ-Hörhiö)
Victoralla on neljä herttuasukua, joista kahta tavataan Kingswothissa tasaiseen tahtiin: Meighan ja Blackwood. Herttuasuvut ovat kruunusta seuraavat valtajärjestyksessä ja harva onkin herttuasukujen kanssa suoraan tekemisissä. Mutta Herttuatar Blackwoodilla on mainetta Kingsworthin hyväntekijänä ja prinsessa Anna-Bellan valtaan astumisen tukena. Herttuatar tukee rahallisesti seurakuntaa, johon Honora kuuluu, ja tekee suurimman osan hyväntekeväisyydestään sen kautta. Ehkä herttuatar Blackwoodilla on siten intressejä tulla aatelisten mittapuulla melko merkityksettömään juhlaan?Lisäksi paikalla on myös kheimanilaisia muusikoita
Comments