Säännöt‎ > ‎

Yleiset säännöt


‘Suurherttuan kevätkutsut’ on ‘Nimettömien larppaajien killan’ peli ja noudattaa näin ollen killan sääntöjä. Alla otteita huomioimistamme säännöistä. Tarkemmin voit tutustua killan sääntöihin killan omilla nettisivuilla.

Ilmoittautuminen

Pelissä on kahden viikon mittainen mittainen ennakkoilmoittautuminen NLK:n jäsenille, SteamJazz Crew:lle ja muutamille kutsupelaajille. Tämän jälkeen pelin ilmoittautuminen aukeaa myös muille. Ilmoittautumisajasta ja käytännöstä ilmoitetaan selkeästi nettisivuilla ja Fb-eventissä ilmoittautumisen auetessa.


Vaikka peli ei olekaan kutsupeli, pelinjohto pidättää oikeuden valita pelaajansa.


Ennakkoilmoittautuminen 17.-30.11.

Varsinainen ilmoittautuminen 1.-22.12.


Pelimaksu

Pelimaksun suuruus perustellaan nettisivuilla (täällä). Ilmoittautumisen hyväksymisen jälkeen pelaajat saavat infomailin, missä kerrotaan perustiedot pelimaksusta. Kevään aikana tulee toinen, varsinainen pelimaksuun liittyvä infomaili, jossa tilinumero ja ohjeistus maksamiselle tulee. Mikäli pelaajan pelimaksu ei ole saapunut tilille määräpäivään mennessä, voi pelinjohto halutessaan perua pelaajan osallistumisen peliin. Pelimaksun suorittamisesta voi myös sopia erikseen pelinjohdon kanssa. Pääsääntöisesti hahmot lähetetään pelaajille vasta, kun pelimaksu näkyy tilillä.


Pelimaksu tulee maksaa viimeistään 16.4. Mikäli pelaajan pelimaksu ei näy tilillä seuraavana pankkipäivänä tai pelaaja ei ole sopinut poikkeusmenettelystä erikseen pelimaksuista vastaavan pelinjohtajan Timon (timo@steamjazz.net) kanssa, pelaaja menettää pelipaikkansa ja hänelle nimetty hahmo annetaan eteenpäin.


Pelimaksu 25e (+mahdollinen alkoholimaksu, 5-10e).

Sanktiomaksu

Turhista, perustelemattomista peruutuksista peritään 5e sanktiomaksu. Sanktiomaksu kerätään, mikäli pelaaja peruu ilmoittautumisensa ilman painavaa ja pätevää syytä. Sanktiomaksu voidaan periä ilmoittautumisen ollessa virallinen, eikä siihen vaikuta, vaikka pelimaksua ei vielä olisi maksettu.


Mikäli pelaaja peruu osallistumisensa viimeistään 15.4.2014, ei sanktiomaksua peritä missään tilanteessa. Tämän jälkeen noudatetaan ylläolevaa sanktiomaksukäytäntöä.

Alaikäiset pelaajat

Kaikilta alaikäisiltä pelaajilta vaaditaan huoltajan allekirjoittama vastuunvapautuslomake. Kyseinen lomake ohjeineen löytyy killan kotisivuilta. Täytetty lomake toimitetaan pelinjohtajalle viimeistään pelipaikalle saavuttaessa.


Alaikäiset eivät polta tupakkaa tai käytä alkoholia pelialueella.

Kaikkien alaikäisten pelaajien vanhempiin ollaan yhteydessä ennen peliä. Yhteyksistä alaikäisten pelaajien kotiväkeen vastaa GM-Timo (timo@steamjazz.net). Pelissä tapahtuvan alkoholitarjoilun ja pelin teemojen takia pelin ikäraja on K-16.

Tupakkapaikka

Tupakoitsijoiden tulee selvittää pelinjohtajilta saapuessaan tupakkapaikan sijainti. Kaikki tupakoitsijat vastaavat kollektiivisesti tupakkapaikan siisteydestä ja turvallisuudesta.


Alkoholi pelissä

Pelissä on alkoholitarjoilu niille pelaajille, jotka maksavat erillisen alkoholimaksun. Pelissä ja pelin jälkeen saa toki nauttia myös omia alkoholijuomia. Mikään ryyppäystapahtuma tämä ei ole ja tarkoitus ei ole juoda humaltumistarkoituksessa. Häiritsevät henkilöt poistetaan paikalta.

Budjetointi

Nimettömien larppaajien killan peleissä budjetointi on suhteellisen avointa. Pelimaksun suuruus perustellaan nettisivuilla ja pelin jälkeen pelinjohto esittää pelin budjettisuunnitelman ja toteuman Nimettömien larppaajien killan Kiltamestarille.


Yleistä säännöistä

Peli järjestetään Suomessa ja pelialueella noudatetaan Suomen lakia, NLK:n sääntöjä ja pelinjohtajien määräyksiä.


Siivoaminen on jokaisen pelaajan velvollisuus! (Siivoaminen on kuulemma myös pääpelinjohtajan velvollisuus. Jos minä siivoan, niin siivoat perhana sinäkin! -Timon huom.)


Jos jotain hajoaa, tulee pelinjohdolle kertoa välittömästi. Pääsääntöisesti jokainen on korvausvastuullinen rikkomistaan esineistä.

(Muokattu 30.12.2013)