Pidetyt pelit‎ > ‎

Suurherttuan kevätkutsut

Ensimmäinen SteamJazz LARP, 'Suurherttuan kevätkutsut' järjestettiin 16.-18.5.2014. Pelinjohtajina tässä ensimmäisessä SteamJazz-larpissa toimivat Timo & Heini Liimatta, Eetu Pykäläinen ja Laura Sirola. Hahmokirjoittajina ja pelinjohtajien apuna pelin kirjoitusvaiheessa toimivat Aki Honkanen, Irina Outinen, Johanna Verhiö ja Katrin Oro.


HahmotTähdellä merkatut hahmot ovat sellaisia, että pääsääntöisesti kaikkien pelissä olevien hahmojen tulisi tietää sen verran, mitä lyhytkuvauksessa tässä on heistä mainittu.


Suurherttuan seurue


Suurherttua Evald de Schultz
, 16v (Jesse T.)
Hanseburgin nuori suurherttua, joka opiskelee valtiotieteitä Kingsworthin yliopistossa. Häntä on koko ikänsä kasvatettu hallitsijan rooliin, mutta on selvää, että vielä toistaiseksi hauskanpito kiinnostaa enemmän kuin politiikka.

Musketööriylikapteeni Erika van den Berg
, n. 35v (Hanna V.)

Maailman taitavimmaksi huhuttu musketööri ja Evaldin suojelija. Pitää alaisensa tiukassa kurissa ja pyrkii vaatimaan samaa myös suurherttualta. Olisi vielä sopivassa iässä menemään naimisiinkin, mutta ura ei ole tainnut jättää sijaa sellaiselle.

Isä Olaf
, n. 55v (Häkkis)

Wyrodilainen pappi, jonka tehtävä Evaldin seurueessa on valvoa sen toimintaa, toimiihan koko joukko Victorassa diplomaattisella immuniteetilla. Vastaa omalta osaltaan Evaldin kouluttamisesta diplomaattina, ja on hyvin arvostettu sekä uskonnollisen että poliittisen asemansa takia.

Vuoristojääkärikapteeni Raimund “Haukka” Haegl, n. 40v (Aki H.)
Evaldin seurueeseen kuuluva sodanaikaisista urotöistään tunnettu tarkka-ampuja. Lisäksi hän toimii Coat of Armsin mekaanikkona ja on siksi hyvin arvostettu tiedepiireissä. Maineestaan huolimatta rento mies.


Evaldin ystävät ja yliopiston väki

Donovan O’Connor, 17v (Ville M.)
Rocksboroughilaisen aatelissuvun poika ja yksi Evaldin parhaista ystävistä yliopistolta. Puhelias ja hyväkäytöksinen nuorimies, joka on aina valmiina pitämään seuraa nuorille neideille.

Cole Blackwood, n. 20v (Remy L.)
Evaldin yliopistokaveri, hiljainen tieteidenopiskelijapoika työläisperheestä. Koko perhe joutuu tekemään kovasti töitä rahoittaakseen hänen opiskelunsa, mutta vaivannäkö kannattaa, sillä hän on älykäs ja menestynyt opinnoissaan erinomaisesti.

Mathias de Schultz, 19v (Jesse A.)
Evaldin serkku ja lapsuudenystävä, joka lähti Hanseburgista hänen kanssaan opiskelemaan Victoraan. Opiskelee historiaa ja tieteitä Kingsworthin yliopistolla. Urheilullinen ja aina valmis uusiin seikkailuihin.

Cara Jacobs, 16v (Riikka H.)
Evaldin lapsuudenystävä Hanseburgista, kuulemma jonkun de Schultzin perheen palvelijan tytär. Hänen poikamaiset tapansa aiheuttavat monissa syvää paheksuntaa, eihän hänenlaisensa sovi juhliin ollenkaan… Mutta tietenkään suurherttuan vieraita ei sovi julkisesti kritisoida.

Sir Daniel Williams, n. 50v (Vili N.)
Yliopiston valtiotieteiden opettaja, joka on saanut aatelisarvonsa pitkästä urastaan koulutuksen parissa. Eksentrinen ja pidetty herrasmies, tosin ei aina aivan kartalla käytännön asioista.

Helen Williams, 16v (Noora R.)
Opettaja Williamsin tytär. Opiskelee valtiotieteitä Kingsworthin yliopistossa ja on myös Evaldin koulukaveri. Suloinen ja ujo tyttö, joka on vasta vähän aikaa sitten tehnyt debyyttinsä aatelispiireissä.

Cornelius Lane, n. 40v (Samael)
Tieteiden eli Evaldin sivuaineen opettaja yliopistolta. Erittäin älykäs ja mainio osoitus siitä, että kunnianhimolla keskiluokkaisesta syntyperästä huolimatta on mahdollista päästä elämässään pitkälle. On arvostettu myös yleisemmin Victoran tiedepiireissä biologiantutkimuksestaan.

Sir Theodore Langley, n. 25v (Atte I.)
Kingsworthin yliopistossa tieteitä opiskeleva aatelisnuorukainen, joka on toiminut Evaldin ja hänen ystäviensä tutorina ja välillä sijaisopettajanakin. Jaksaa aina huolehtia nuoremmistaan ja pitää heille pitkiäkin kertaustunteja milloin mistäkin aineesta.

Henrietta Taylor, n. 20v (Marianna J.)
Sir Langleyn mukana saapuva sievä tyttö, jota kukaan ei ole nähnyt aatelispiireissä aiemmin. Hänen hienostuneet käytöstapansa kuitenkin viittaisivat siihen, ettei hän ole alhaista syntyperää.


Muut victoralaiset

Lordi Leonard Hollingberry, Hollingdonin jaarli
, n. 50v (Niko S.)
Victoralainen korkea-arvoinen aatelismies. Hän on Hollingdonin läänin jaarli. Sekä Kingsworth, että juhlapaikka ovat hänen lääninsä mailla. Hän kuuluu myös perinteisten miekkojen ja haarniskojen valmistajan, Thorns Armoryn, omistajiin. Paikallaolevista victoralaisista aatelisista korkea-arvoisin. Varakas ja arvonsa tunteva herra.

Lady Cynthia Hollingberry, n. 45v (Nonna L.)
Jaarli Hollingberryn vaimo. Sosiaalinen, hieman juoruileva ja pohjattoman utelias. Monet tuntevat hänet myös hänen nopeasta älystään ja hän onkin taitava yhdistämään asioita toisiinsa, oli siihen syytä tai ei.

Lady Olivia Hollingberry, 18v (Sirja V.)
Jaarli ja lady Hollingberryn nuorin tytär. Juhlia ja kauniita mekkoja rakastava neito, jonka mielestä maailma pyörii pitkälti hänen ympärillään. Ei ole vaikea huomata, että molemmat vanhemmat tahtovat saada Olivian naimisiin.

Lady Angelica Laurent, n. 25v (Aila L.)

Tunnettua viinisukua Etelä-Victorasta, Nevenburgista. Asuu nykyään Kingsworthissa ja hallinnoi sukunsa kauppasuhteita alueiden välillä hyvin itsenäisesti. Huhutaanpa hänellä olevan yhteyksiä mustaan pörssiinkin. Rikas ja vaikutusvaltainen nainen, jonka kanssa ei kannata olla huonoissa väleissä.


“Kaksarpi” Hardy, n. 30v (Janne V.)
Tunnettu uskollisena ja pätevänä palkkasoturina. Oli joitakin vuosia sitten etsintäkuulutettu suurestakin rahasummasta, mutta on nyt paikalla lady Laurentin seuralaisena ja henkivartijana. Jäyhän ja kylmän oloinen.

Sir Wilford Grenville, n. 30v (Samu I.)
Kingsworthilainen aatelismies ja yliopiston hyväntekijä, joka on rahoittanut sekä tieteiden että taiteiden opetusta. Sulavapuheinen ja tunnettu liberaaleista näkemyksistään. Ei taaskaan ottanut vaimoaan mukaan juhliin.

Sir Alexander Warrister, n. 25v (Jussi K.)
Kingsworthin viereisen Warthingtonin paronikunnan paronin poika, jonka suvun mailla juhlapaikka sijaitsee. Käynyt upseerikoulutuksen, mutta näin rauhan aikana viettää aikansa lähinnä juhlien. Karismaattinen ja kohtelias.

Lady Elise Cantrell, n. 25v (Minna M.)
Victoralainen aatelisnainen, joka saapuu sir Warristerin avecina. Aktiivinen naisasialiikkeen jäsen ja edelläkävijä, mutta uudistusmielisissä puheissaan niin sulavasanainen, että konservatiivisimpienkin on hankala väittää vastaan.


Sheriffi Gerard MacAlister, n. 60v (Esa K.)
Kingsworthin edellinen sheriffi, nykyään jo eläkkeellä, mutta johti kaupungin poliisivoimia tehokkaasti vuosikausia ja on edelleen merkittävä vaikuttaja Kingsworthin politiikassa. Konservatiivinen, jämäkkä ja ehdottoman oikeudenmukainen mies.

Agnes MacAlister, n. 50v (Kerttu L.)
Sheriffin vaimo. Tomera täti, joka on aina ollut kovin ylpeä miehestään, vaikka välillä moittiikin tämän vanhoillisia mielipiteitä. Viola on hänen silmäteränsä, onhan tämä perheen ainoa tytär.

Viola MacAlister, n. 20v (Taru K.)
Sheriffin tytär, josta on kasvanut hieno nuori nainen isoveljiensä vaikutuksesta huolimatta. Perinyt isänsä vahvan oikeudentajun, eikä olisi ihme, jos hänestä tulisi vielä jotain aivan muuta kuin pelkkä kotirouva.

Lenore MacCarriston, n. 30v (Satu K.)
Victoralainen keksijä, joka opiskeli nuorempana yliopistolla. On tullut viime vuosina tunnetuksi omilla keksinnöillään, ja nyt huhutaan, että on tullut esittelemään juhliin viimeisintä niistä.

Catherine Gold, n. 30v (Katrin O.)
Lahjakas kuvataiteilija, jonka taidenäyttelyä juhlissa esitellään. Sivistynyt, mutta välillä hyvinkin räiskyvä persoona, joka on kiinnostunut myös yhteiskunnallisista asioista. Herättää mielenkiintoa myös siksi, että on menettänyt toisen silmänsä.

Harold T. Chapman, Kharzulin kääpiö, n. 45v (PJ Timo)

Kukaan ei ole ihan varma, onko Chapmania oikeasti kutsuttu, mutta lehdistölle ei oikein voi sanoa ei. Kääpiö on tunnettu nokkansa joka paikkaan tunkevana reportterina, joka varmasti saa kohun aikaan mistä tahansa.Hanseburgilaiset

Mestarialkemisti Niklas de Weissager, n. 70v (Kalapuikko)
Hanseburgilainen aatelistiedemies, joka on kutsuttu paikalle esittelemään uusinta alkemistista keksintöään. Terävä-älyinen huolimatta korkeasta iästään.

Musketöörikersantti Florian de Colman, n. 30v (Jarkko S.)
Hanseburgilainen aatelismusketööri, joka ei ole aktiivipalveluksessa tällä hetkellä. Hurmaava ja kohtelias herrasmies, jonka elämäntehtävä tuntuu olevan aiheuttaa naisväessä ihastuneita huokauksia.


Pankkiiri Klara Pfenninger, n. 45v (Kirsi O.)
Hanseburgin merkittävimmän pankkiirisuvun edustaja. Asiallinen ja muodollinen. Hänen taidoillaan pankkishekkien aitouden tarkistus lennosta ei ole temppu eikä mikään. 

Tohtori Dominic Johnnel, n. 40v (PJ Eetu)

Maailmankuulu keksijä ja tiedemies, Coat of Armsin suunnittelija ja ainoa, joka osaa rakentaa automatonien CIC-kristalliälykkyysratastoja. Höyrykoneiden ja kellopelien parissa aivan nerokas mies, mutta ei erityisen sosiaalisesti lahjakas.


Fealei, n. 20v (PJ Laura)
Johnnelin oppilas. Kummallisen vaalea ja hento tyttö, joka opettajansa tavoin ei selvästi ole tottunut hienoihin juhliin.


Vieraat muista valtioista

Luutnantti Anastasia Keller, 18v (Satu A.)
Wulffgartilaisen Victoran suurlähettilään, kenraali Helmfried Kellerin nuorempi tytär. Nuoresta iästään ja naisellisesta olemuksestaan huolimatta lahjakas diplomaatti, mutta hänen kotimaansa kasvatus ja sotilaskoulutus näkyvät kyllä.

Arestes, beastfolk, n. 25v (Niku H.)

Monet varmasti tuntevat nimen: neiti Kellerin henkivartijana toimiva susimainen mies on yksi maailman tunnetuimpia palkkasotureita. Edes hänen oikeaa nimeään ei tiedetä, mutta jos huhut hänen taidoistaan pitävät paikkansa, hänen asiakkaansa on hyvässä turvassa.


Kappalainen Nefertes Hamertesi, n. 55v (Johanna V.)
Kheimanilainen teknikkopappi. Asunut jo useamman vuoden Victorassa luomassa kontakteja paikalliseen tiedeyhteisöön. Maailmankatsomukseltaan yllättävän avoin, vaikka kunnioittaakin kheimanilaisia tapoja.

Sanbises Thuthami, n. 20v (Essi I.)
Pappi Hamertesin tytär, joka itsekin kuuluu Kheimanin pappissäätyyn. Opiskelee tieteitä ja suorittaa tällä hetkellä opintojensa loppuvaihetta Kingsworthin yliopistossa. Hyvin uskonnollinen eikä ole aivan sopeutunut victoralaiseen elämään.

Komes Hagiel Akhieresi, n. 35v (Kalle R.)
Pappi Hamertesin perheen vartija, taitava keihäänkäyttäjä ja pätevä työssään. Sotilasarvoltaan komes, joka vastaa victoralaista kapteenin arvoa.

Mestari Vaeltava Sade, n. 45v (Miro L.)
Kiertävä Mustan lohikäärmeen veljeskunnan munkki kaukaisesta Crimsonin keisarikunnasta. Hänen kerrotaan toimineen parantajana matkoillaan, mutta juuri sen enempää hänestä ei tiedetäkään.

Baron “Iso Barry” Montez, n. 50v (Raido)

Freeislandsilainen rommiparoni, jonka mielestä juhlat eivät ole kunnon juhlat ilman hänen juomiaan ja sikareitaan. Puhelias, karismaattinen ja itseriittoinen bisnesmies. Maailman parhaat rommit tunnetaan hänen nimestään.


Marcela Sandoval, n. 30v (Irina O.)
Ison Barryn luottonainen, vai pitäisikö sanoa luottolisko, joka ilmeisesti auttaa Barrya jotenkin tämän bisneksiensä hoitamisessa. Sen lisäksi, että Marcela on omituinen ja värikäs, on hän myös dracosaurian-mutantti Vapailta saarilta. Joidenkin mielestä hän on ehkä jopa hieman pelottava.


Henkilökunta

Isaac Northill, n. 35v (Kalle A.)
Darion Trafford, n. 30v (Kassu P.)
Palkkasoturikaksikko, joka on palkattu vastaamaan juhlien turvallisuudesta.

Jeffrey Robertson, n. 40v (Teppo S.)
Juhlapaikan hovimestari. Kokenut työssään ja tekee kaikkensa varmistaakseen juhlien onnistumisen.

Patrick, automaton, näyttää aikuiselta (Joni P.)
CIC-kristalliälykkyysratastolla varustettu juhlapaikan oma tarjoilija-automaton. Tarkka, hyväkäytöksinen ja hoitaa tehtävänsä virheettömästi. Hovimestarin pitkäaikainen työpari.

Ellie Sinnett, n. 35v (PJ Heini)
Pitopalvelun emäntä. Ystävällinen ja tehokas nainen, joka osaa pitää keittiössä kaikki langat käsissään.

Pitopalvelun henkilökunta, joka vastaa juhlien tarjoiluista Ellien kanssa yhdessä juhlapaikan hovimestarin ja talon oman väen kanssa. Iältään n. 20-30v
Annah Brown (Kristiina K.)
Becky Welter (Tuula A.)
Brianna Jeffers (Ouva)
Edna Hill (Susanna M.)
Glen Ingham (Jesse P.)
Nancy Miller
(Oona P.)
Vera Moore (Dino)
Jennie Cook, automaton, näyttää aikuiselta (Miila R.)

Infoa

‘Suurherttuan kevätkutsut’ on ‘Nimettömien larppaajien killan’ peli ja noudattaa näin ollen killan sääntöjä. Tarkemmin voit tutustua killan sääntöihin killan omilla nettisivuilla.

Pelipaikka

Peli järjestettiin Lopen Eräsavulla. Eräsavu on "Launosissa sijaitseva metsästysmaja, jota vuokrataan ympäri vuoden juhliin, kokouksiin, saunailtoihin ym. Pöytäpaikkoja 100-120 hengelle." (120km Tampereelta, 80km Helsingistä, 13km Riihimäeltä)


Pelin aikataulu

Pelipaikka on käytössämme perjantai-illasta sunnuntaihin puolillepäivin asti. Pelaajat ovat tervetulleita pelipaikalle jo perjantaina auttamaan paikan proppaamisessa, sosialisoimaan ja käymään läpi yksilöbriiffejä. Vasta lauantaina saapuvien pelaajien odotetaan saapuvan paikalle ajoissa (varmaankin aamupäivästä), että päästään pitämään vihoviimeiset ryhmäbriiffit, alkubriiffi ja päästään aloittamaan peli ajoissa. Peli on tarkoitus pelata lauantai-iltapäivän ja illan aikana. Illalla on tarkoitus viettää yhteistä aikaa saunoen. Sunnuntaiaamun ohjelmistossa on yhteistä pelipaikan siivoamista ja pois siirtymistä.

Perjantai
n.18      Pelipaikalle sopii saapua
            Yksilöbriiffejä, ryhmäbriiffejä, työpajoja
            Paikkojen proppailua, keittiön valmistelua
            Sauna

Lauantai
11        Kaikki ovat paikalla
13        Yhteinen alkubriiffi alkaa
14        Peli alkaa
n.22     Peli loppuu (8h), loppubrief, sauna, afterit

Sunnuntai
8.30      Herätys ja aamupalaa
9          Siivous alkaa
10.45    Pelipaikka on tyhjä
            PLD-sauna ja afterien afterit Liimatoilla Riihimäellä

Tietosuojasta

Peli kirjoitetaan pääasiassa käyttäen Google Drivea ja ilmoittautuminen hoidetaan Googlen verkkolomakkeella. Pelaajien tiedot tulevat vain pelinjohtajien tietoon ja ne hävitetään pelin jälkeen. Ilmoittautumalla peliin sitoudut siihen, että henkilötietojasi säilytetään Googlen palvelimella. Mikäli foliohattu kiristää tästä asiasta, lähetä kirje tai tule tapaamaan henkilökohtaisesti jotain pelinjohtajista.

Yhteystiedot

'Suurherttuan kevätkutsujen' mailiosoite on larp@steamjazz.net. Ottakaa ensisijaisesti tähän peliin liittyvissä asioissa yhteyttä tähän sähköpostiosoitteeseen. Viestit tulevat kaikille pelinjohtajille, mutta ensisijaisesti niihin vastaa yhteyshenkilö Laura.
Pelinjohtajien vastuualueet ja joitain yhteystietoja listattu alla. 


Timo "BlackGhoul" Liimatta
Pää-GM, webmaster, käytännön järjestelyt, bändi, turvallisuus, EA
timo@steamjazz.net


Pelissä reportterikääpiö Harold T. Chapman
Laura "Raichan" Sirola
Yhteyshenkilö, infot, ilmoittautuminen


Pelissä tohtori Johnnelin oppilas Fealei

Heini "Silveriatha" Liimatta
Maailmankuvaus, pelipaikan proppaaminen, tarjoilut
heini@steamjazz.net

Pelissä keittiöemäntä Ellie Sinnett

Eetu "Zergon" Pykäläinen
Säännöstö, alter-ego -hahmot
eetu@steamjazz.net

Pelissä keksijätohtori Dominic Johnnel