Pidetyt pelit‎ > ‎

Käpälä-klubin avajaiset (Oulu 2)

'SteamJazz LARP: Käpälä-klubin avajaiset' pelattiin lauantaina 18.4.2015 Oulussa, Kaijonharjun nuorisotalolla.

Pelinjohtajana toimi pj Hörhiö eli Johanna Verhiö. Peli oli toinen osa Oulun SteamJazz larppien jatkumoa ja oli näin ollen jatko-osa Illanistujaisille.


Tonerit

 

Lady Florence Toner (Jenny K.) 

Keksijä ja nukentekijä lady Toner viihtyy pääasiassa työpajassaan, mutta nuorempana reissasi miehensä mukana. Taitava mekaanikko, jonka nukkeja arvostetaan korkealle. Florence ei aatelisarvostaan välitä eikä häntä nähdä aatelisten juhlissa. 

Lordi Fitzhugh Toner (Juuso V.) 
Seikkailija ja mystikko lordi Toner on niittänyt mainetta niin matkakertomuksillaan, kuin aatelisille pitämillään automaattikirjoitusistunnoillaan. Lordi Toner tuntuu henkivän eksotiikkaa ja vaaroja, aivan kuten hänen kirjansakin. Hämärällä sivukujalla sijaitseva klubi sopii Fitzhughin imagoon täydellisesti. 

Lady Leah Toner (Karoliina K.) 
Tonereiden ottotytär on näppärä sormistaan ja auttaa äitiään automatonien kanssa. Leah itse käyttää taitojaan mieluummin kauniiden mekkojen luomiseen, sillä likaiset työt lähinnä kauhistuttavat tätä herkkää neitoa. Leah on dracosauri-mutantti eikä siksi ole näkynyt aatelisten juhlissa tai muissa tapaamisissa. 

Samaritana (Heini L.) 
Flo-linjan uusin nukke on tanssija. Lady Florence on kehunut tuotostaan kovin ja nyt vihdoin nähdään, miten hyvin nukentekijä on uusimman tuotteensa kanssa onnistunut. Samaritanaa ei ole juuri nähty kaupungilla, nukke viihdyttää pääasiassa lady Leahia. Se selittääkin nuken kauniit vaatteet. 

Alverta Pinner (Sonja V.) 
Lady Florencen uusi avustaja Alverta aiheuttaa yleensä pahennusta suoralla käytöksellään. Työläisperheestä kotoisin oleva neito ei liikaa sanojaan asettele tai käyttäytymistään hio. Mekaniikka on tytön intohimo.

 

Kheimanilaiset

Kappalainen Benerib Hamertesi (Kaisa V.) 
Kheimanilainen teknikkopappi lähetettiin Kingsworthiin pari vuotta sitten tutustumaan Victoran tiedemaailmaan. Benerib onkin viettänyt aikaansa luoden kontakteja paikalliseen tiedeyhteisöön sekä kehitellen omia tiedeprojektejaan. Kheimanilaiseksi papiksi avarakatseinen. Beneribin aikaa on viimeaikoina vienyt useat eri tiedeprojektit Victorassa. Tärkeimpänä on ollut hänen miehensä vatsalaukku-augmentin kehittäminen. 

Noviisi Inetkawes Nefermaat (Sirpa N.) 
Beneribin tytär on ahkera opiskelija, joka oman älynsä ja kheimanilaisen peruskoulutuksen ansiosta loistaa opinnoissaan Kingsworthin yliopistossa. Erittäin jäykkä uskonnollisuudessaan ja antaa mielipiteittensä kuulua. Inetkawes toimii Royce Spencerin useissa tutkimusprojekteissa avustajana. 

Soturi Nefermaat Rahotep (Ari S.) 
Beneribin mies ja Inetkawesin isä. Sairautensa sänkyyn kahlitsema mies on lähtenyt klubin avajaisiin pyörätuolin kanssa. Miestä ei ole aiemmin missään tapahtumissa nähty, joten jotain paranemista on kai miehen tilassa havaittavissa? Faaraoon uskova, harras mies. Eläkkeelle siirtynyt sotilaskastin edustaja Kheimanista. 

Soturi Amenken Setka (Virva V.)  
Inetkawesin jouduttua Victoran teekutsuina tunnetun ryhmän hyökkäyksen kohteeksi, Kheiman lähetti edustajilleen henkivartijan, jonka tehtävänä on pitää perhe turvassa Victorassa. Suoraselkäinen, impulsiivinen ja oman paikkansa tietävä. Komes edustaa soturikastia ja on tähän asti kulkenut perheen naisten mukana, jolloin häntä on voinut nähdä pääasiassa yliopistolla.

 

Taiteilijat

Luetta Woodside (Niina H.) 
Neiti Woodside on suosittu jännityskirjailija, jonka teksteistä huomaa hänen opiskelleen kulttuurihistoriaa Kingsworthin yliopistossa. Luetta henkii eksotiikkaa myös ulkomuodollaan. Kauan on povattu, kuka juhlimisesta nauttivan kirjailijan kesyttää vaimokseen, mutta Luetta on vakuuttanut olevansa mielummin vapaa. Aivan kuten hänen kirjojensa sankarittaret. Luetta pitää työpajoja lady Horriganin taideretriiteissä. 

Lexie Liddle (Ulla H.) 
Kuvataiteilija Liddle on boheemiuden ruumiillistuma. Hänen maalauksensa ovat kantaaottavia ja erittäin suosittuja. Neiti Liddle osaa käytöstavat, mutta luopuu niistä tarpeen niin vaatiessa. Hän on tunnettu vähäosaisimpien puolestapuhuja. Lexie pitää työpajoja lady Horriganin taideretriiteissä. 

Sir Bradford Griffiths (Tero S.) 
Sir Griffiths on Kingsworthin yliopiston rahallinen tukija. Hän käyttäytyy aina moitteettomasti ja seuraa aikaansa. Sir Griffithsin tapaa todennäköisemmin juhlissa tai hyväntekeväisyystempauksissa. Antoi Spencerille tutkimusapurahan ja toimii taiteilijoiden Woodside ja Liddle tukijana.

 

Wilberforcet

Mildred Wilberforce (Jenni R.) 
Rouva Wilberforce on hoitanut perheensä raha-asioita mallikkaasti ja mahdollistanut miehensä uppoutumisen tutkimuksiinsa. Farleyn suvun tyttärenä erittäin varakas ja opiskeli aikoinaan Kingsworthin yliopistossa sukunsa siunauksella kieliä ja matemaattisia aineita. Niistä onkin ollut hyötyä kankaiden maahantuonnissa ja myynnissä. Miehensä vetäydyttyä saamaan hoitoa hermostolliseen sairauteen Mildrediä on nähty harvoin kaupungilla. 

Mariella Wilberforce (Hanna P.) 
Neiti Wilberforce on seurannut vanhempiensa esimerkkiä yliopisto-opintoihin, mutta enemmän Mariella tuntuu nauttivan ulkoilmaharrastuksista. Ystävällinen ja hyvätapainen. Ei puhu mielellään isänsä ongelmista tai perheen asioista muutenkaan. 

Millicent Drummond (Laura S.) 
Millicent muutti siskonsa, Mildred Wilberforcen, luokse asumaan leskeydyttyään puolisen vuotta sitten. Nuorempana mystisessä Millicentissä oli ennustajan vikaa. Millicent on erittäin varakasta Farleyn kangaskauppiassukua ja pyörittää luksuskankaita myyvää kauppaa Kinsworthissa. Millicent on tuttu näky lady Horriganin juhlissa ja retriiteissä. Kulttuuri-ihmisenä Millicent on saapunut nauttimaan vuoden kulttuuri-tapauksesta. 

Marius Nacht (NPC-Mikko) 
Wilberforcejen talonmies työskentelee nyt myös juuri avatulla klubilla. Beastfolk-mutantti ei juurikaan saanut kehuja palvelijantaidoistaan Wilberforcejen illanistujaisissa, saa nähdä kuinka miehen käy tällä kertaa.


Horriganit

Lordi Jonathon Horrigan (Juho K.) 
Lordi Horrigan on perinteisten arvojen kannattaja. Hän on korkea-arvoisen aatelissuvun ylpeä jäsen ja hän pitää myös hyvää huolta perheensä taloudesta. Jonathon on varakas ja arvonsa tunteva herra ja olisi varmasti mielenkiintoista saada tietää, millä keinolla lady Claribel sai miehensä näihin juhliin. 

Lady Claribel Horrigan (Elina V.) 
Lady Horrigan on tunnettu taiteen tukija ja paikalla ihastelemassa uutta kulttuurikohdetta. Hän järjestää ahkerasti juhlia, erilaisia istuntoja sekä taideretriittejä tuttavilleen. Ladyn perikuva ja erittäin hienostunut käytökseltään. Lady Horrigan on miellyttävää keskusteluseuraa ja hän haluaa olla ajan tasalla. 

Lady Cora Horrigan (Tiina L.) 
Horriganien nuorin tytär on tuttu näky aatelisjuhlissa, klubilla Cora taitaa olla aika vieraassa ympäristössä. Cora on aatelisneidon perikuva – hyväkäytöksinen, pukeutuu koreilevasti ja käyttäytyy, kuin maailma pyörisi hänen ympärillääm. 

Lady Ottilia Colston (Susanna R.) 
Lady Claribelin äiti Ottilia on tuttu näky tyttärensä taideretriiteissä. Mikään ei tunnu estävän tätä Colstonin suvun matriarkkaa, ei edes korkea ikä. Herttainen lady Colston kuuntelee mielellään nuorempien murheita ja auttaa näitä parhaansa mukaan.

 

Spencer-Rowet

Royce Spencer (Jupe H.) 
Herra Spencer on arvostettu tieteidenopettaja Kinsworthin yliopistossa. Royce on erikoistunut biologiaan ja on mukana monessa mielenkiintoisessa tutkimusprojektissa, joista hän kertookin mielellään kaikille, jotka vain kuuntelevat. Kihlautunut lady Honora Rowen kanssa. 

Lady Honora Rowe (Elisa H.) 
Aina sivistyneesti käyttäytyvä tuleva rouva Spencer on isänsä tapaan kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Hän opiskelee toista vuotta Kingsworthin yliopistossa yhteiskuntatieteitä ja suunnittelee syyshäitään. Honora on sievä-käytöksinen ja miellyttävää seuraa.

Sir Florian Rowe (Jaakko H.) 
Sir Florian on aateloitu ansioistaan yhteiskuntatieteiden saralla. Hän on uralleen omistautunut professori Kingsworthin yliopistossa, joka on erityisen kiinnostunut teknologisten uudistusten vaikutuksista yhteiskuntien rakenteeseen. Toisinaan Sir Florian innostuu pitämään luentoja keskustelukumppaneilleen eikä häntä tahdo saada lopettamaan. Miestä ei aatelisten juhlissa nähdä, mutta osallistui sentään tyttärensä debyyttiin ja nyt hän uskaltautunut klubin avaijaisiin. Mutta tietenkin – onhan kyseessä yhteiskunnallisesti merkittävä tapaus!

 

Yliopistolaiset

Claude Neelands (Jenna V.) 
Claude ahkeroi Kingsworthin yliopistossa stipendin turvin. Työläisperheen lapsi on osoittautunut stipendinsä arvoiseksi keskittyen opintoihinsa (ystäviensä mielestä ehkä liiaksikin). Varautunut ja melko hiljainen kaveri, ainakin yliopistolla. Claude aloitti talvella Royce Spencerin avustajana, sir Griffithsin rahojen turvin. 

Lady Alexandra Quin (Anna-Maija R.) 
“Alex vaan” on aina juhlien ja huomion keskipisteessä. Hän on sujuvasanainen ja käyttääkin sanansäiläänsä mieluusti myös väittelyissä aiheesta kuin aiheesta. Hyväkäytöksinen nuori neito, joka opiskelee perheensä siunauksella yliopistossa. 

Polly Rackharrow (Viivi J.) 
Tomera neiti Rackharrow opiskelee yhteiskuntatieteitä Kingsworthin yliopistossa. Hän aloitti opintonsa kevätkaudella ja rahoittaa opintonsa tarjoilemalla paikallisessa baarissa. Klubilla Polly ei kuitenkaan aio kantaa kuppeja pöytiin vaan nauttia illasta ja tanssista ystäviensä kanssa. Polly on tullut ystävilleen tutuksi naisasialiikkeen kannattajana.

 

Muut merkittävät

Ylihoitaja Rita Gribble (Laura H.)

Jos Griselda on Pine Mansionin sielu, Rita on sen sydän. Tohtori Pinen luotettava oikea käsi on lähtenyt tohtorin seuraksi klubille. Rita on ponnistellut tiensä sairaalan pyykkäristä hoitajan kautta ylihoitajaksi. Rita on tottunut painimaan potilaiden kanssa niin henkisesti kuin fyysisesti, joten hän ei turhia hötkyile. Ritalla ei ole muodollista koulutusta, mutta tekee silti teräviä huomioita ihmisten ja yhteiskunnan tilasta. 

Isä Gerard (Timo L.) 
Klubin alueen seurakunnan pappi on avajaisten kunniavieras, onhan Isä Gerard on lupautunut vihkimään tilan. Isä Gerard on suuresti pidetty mies, joka tarjoaa apua ja tukea seurakuntalaisilleen sekä myös niille, jotka eivät ole vielä löytäneet wyrodilaisia hyveitä. 
 
Lady Renata (Anna F.) 
Punaiseen pukeutuva lady Renata on aina tärkeimmissä juhlissa, niin myös näissäkin avajaisissa. Lady tunnetaan pelottavasta tarkkanäköisyydestään ja salaperäisyydestään. Monet aateliset näkevät suuren vaivan tullakseen nähdyksi hänen kanssaan. 

Vincent de Schultz (Eetu P.)

Hanseburgin suurherttuan  Vincent-serkku on musketööri. Vincent seikkailee ympäri Erthairia milloin mitäkin suurherttuan käskyä noudattaen, mutta osaa vaihtaa myös vapaalle. Vapaammissa merkeissä Vincentiä tänä iltana nähdään Kingsworthissa – nuoret neidot varokoot!

 

Vera McColl (Susanna V.)

McCollien ainoa tytär on lähtenyt äitinsä seuraksi tutustumaan kotikaupunkinsa uuteen kulttuurikohteeseen. Vera on tullut yleisissä asenteissaan enemmän isäänsä kuin äitiinsä, mutta yhteistä McCollin naisille on tarve naisen aseman parantamiseen. Vera on tottunut painimaan veljiensä kanssa, joten erityisen sievistelevää Verasta ei ole kasvanut.

 

Sally Foale (Hanne S.)

Sally on Farleyn kangaskaupan uuttera kaupanpitäjä. Hänellä on esteettistä silmää ja asiakaspalveluasennetta, ilman Sallyä Farleyn kangaskauppa ei olisi mitä se on tänä päivänä.  Myös vapaalla Sally on mukavaa seuraa.

 

Freddo (Kari H.)

Freddo on Shadewoodista Kingsworthiin muuttanut beastfolk-mutantti. Huhujen mukaan auttaa paikallista poliisia, mutta pyörittää myös paikallista yksityistä tutkimuskonttoria. Oli sitten kyse karanneesta tyttärestä, kadonneesta esineestä tai jostain paljon yksityisemmästä Freddo hoitaa asian. Freddo pitää jazzista ja elävästä musiikista. Hän notkuukin vapaa-ajallaan kaupungin tanssipaikoissa ja tuo varsin eksoottista väriä Kingsworthin kaduille.

 

Klubin henkilökunta

Lady Mew (PJHörhiö) 
Lay Mew ei totisesti ole mikään lady, mutta sillä taiteilijanimellä tämä beastfolk-mutantti klubin perusti. Omaperäinen kissa rikkoo monia victoralaisia käytössääntöjä ja arvoja klubillaan. 
 

 

Lisäksi paikalla on mm. kheimanilaisia muusikkoja J

Comments