Pidetyt pelit‎ > ‎

Illanistujaiset (Oulu 1)

'SteamJazz LARP: Illanistujaiset' pelattiin lauantaina 15.11.2014 Oulussa, Sanginjoen leirikeskuksessa. Pelinjohtajana toimi PJ Hörhiö ja taustajoukkoina OIEI:läiset.

Isäntäperhe

Calvin Wilberforce, 35v.
Vanhempi illanistujaisten isännistä on pyhittänyt elämänsä historian tutkimukselle. Calvin on julkaissut useita tutkimuksia omalla kustannuksellaan ja niitä on arvostettu tutkijoiden keskuudessa. Erikoistunut hajonneen Sun Empiren historiaan. Temperamenttinen Calvin päätyy väittelemään helposti.

Marcellus Wilberforce, 16v. N
Nuori herra Wilberforce on seurannut vanhempiensa esimerkkiä yliopisto-opintoihin, mutta enemmän Marcellus tuntuu nauttivan ulkoilmaharrastuksista. Marcellus järjestää illanistujaiset isänsä kanssa ja opettelee muutenkin aikuiselle kuuluvia velvollisuuksia. Ystävällinen ja hyvätapainen.

Mildred Wilberforce (os. Farley), 35v.
Rouva Wilberforce on hoitanut perheensä raha-asioita mallikkaasti ja mahdollistanut miehensä uppoutumisen tutkimuksiinsa. Farleyn suvun tyttärenä erittäin varakas ja opiskeli aikoinaan Kingsworthin yliopistossa sukunsa siunauksella kieliä ja matemaattisia aineita. Niistä onkin ollut hyötyä kankaiden maahantuonnissa ja myynnissä.

Millicent Drummond (os. Farley), 45v.
Millicent muutti siskonsa, Mildred Wilberforcen, luokse asumaan leskeydyttyään puolisen vuotta sitten. Nuorempana mystisessä Millicentissä oli ennustajan vikaa. Millicent on erittäin varakasta Farleyn kangaskauppiassukua ja pyörittää luksuskankaita myyvää kauppaa Kinsworthissa. Millicent on tuttu näky lady Horriganin juhlissa ja retriiteissä.

Calvinin kutsumat vieraat

Lordi Fitzhugh Toner, 35v.
Seikkailija ja mystikko lordi Toner on niittänyt mainetta niin matkakertomuksillaan, kuin aatelisille pitämillään automaattikirjoitusistunnoillaan. Lordi Toner tuntuu henkivän eksotiikkaa ja vaaroja, aivan kuten hänen kirjansakin. Lordi Toner tuntee Calvinin opiskeluajoiltaan.

Lady Florence Toner (os. Meaklim), 35v.
Keksijä ja nukentekijä lady Toner viihtyy pääasiassa työpajassaan, mutta nuorempana reissasi miehensä mukana. Taitava mekaanikko, jonka nukkeja arvostetaan korkealle. Florence ei aatelisarvostaan välitä eikä häntä nähdä aatelisten juhlissa. Lady Toner tuntee Calvinin opiskeluajoiltaan.

Mestarialkemisti Edward Unmack, 68v.
Edward on tunnettu halki Erthairin taitavana alkemistina. Hän toimi aikoinaan vierailevana luennoitsijana myös Kingsworthin yliopistossa ja tutustui silloin Calviniin. Mestarialkemistilla alkaa olla jo ikää, mutta hänen älynsä on kypsynyt kuin hieno viini. Alkemian lisäksi Edward on kiinnostunut myös muista tieteenaloista ja keskustelee mielellään uusimmista teoriosta.

Sir Florian Rowe, 48v.
Sir Florian on aateloitu ansioistaan yhteiskuntatieteiden saralla. Hän on uralleen omistautunut professori Kingsworthin yliopistossa, joka on erityisen kiinnostunut teknologisten uudistusten vaikutuksista yhteiskuntien rakenteeseen. Toisinaan Sir Florian innostuu pitämään luentoja keskustelukumppaneilleen eikä häntä tahdo saada lopettamaan. Miestä ei aatelisten juhlissa nähdä, mutta osallistui sentään tyttärensä debyyttiin. Tutustui Calviniin, kun tämä opiskeli yliopistossa.

Tohtori Gregorio Tiedemann, 45v.
Syntyjään wulffgartilainen tohtori Tiedemann opiskeli tieteitä Kingsworthin yliopistossa ja lopulta muutti pysyvästi Victoraan. Tutustui opiskeluaikoinaan Calviniin. Ylilääkäri Tiedemann johtaa Pine Mansionin mielisairaalaa, jolla on hyvä maine erilaisten addiktioiden hoidossa. Pine Mansion on varakkaamman väestön suosiossa paikkana, jonne sukujen liian eksentriset jäsenet on hyvä viedä toipumaan, mutta siellä hoidetaan myös väkivaltaisia ja rikollisia yksilöitä. Tohtori Tiedemann tunnetaan osaavana miehenä, joka hyödyntää moderneja menetelmiä ja laitteita sairaalassaan.

Luetta Woodside, 35v.
Neiti Woodside on suosittu jännityskirjailija, jonka teksteistä huomaa hänen opiskelleen kulttuurihistoriaa Kingsworthin yliopistossa. Luetta henkii eksotiikkaa myös ulkomuodollaan. Kauan on povattu, kuka juhlimisesta nauttivan kirjailijan kesyttää vaimokseen, mutta Luetta on vakuuttanut olevansa mielummin vapaa. Aivan kuten hänen kirjojensa sankarittaret. Luetta pitää työpajoja lady Horriganin taideretriiteissä. Tutustui Calviniin opiskeluaikoinaan.

Royce Spencer, 40v. N
Herra Spencer on arvostettu tieteidenopettaja Kinsworthin yliopistossa. Royce on erikoistunut biologiaan ja on juuri saanut tutkimusapurahan uuteen tutkimukseen, josta hän kertookin mielellään kaikille, jotka vain kuuntelevat. Tutustui Calviniin opiskeluaikoinaan.

Ragnol von Schleger, 38v.
Wulffgartilainen tieteilijä Ragnol von Schleger on saavuttanut suosiota kotimaassaan höyrymekaanisilla keksinnöillään. Von Schlegerit ovat vanhaa paronisukua, mutta sittemmin joutuneet luopumaan aatelisarvostaan. Ragnol on herkästi innostuva ja menettää kiinnostuksensa nopeasti. Opiskeli aikoinaan Kingsworthin yliopistossa ja tutustui tuolloin Calviniin.

Ragnilde von Schleger, 38v.
Ragnilde on von Schlegerin tieteilijä-kaksosista se, joka toteuttaa suurimman osan veljensä suunnitelmista. Älykäs nainen osallistui aikoinaan Kingsworthin yliopiston luennoille ja tuutoroi veljeään ja hänen opiskelutovereitaan. Ragnilde tutustui tuolloin Calviniin. Ragnilde on kehittänyt jonkin verran alkeemisia nesteitä, mutta on pääasiassa pysynyt mekaniikan parissa. Pitkäpinnainen Ragnilde tasapainottaa hyvin veljeään.

Lady Claribel Horrigan, 43v.
Lady Horrigan on tunnettu taiteen tukija. Hän järjestää ahkerasti juhlia, erilaisia istuntoja sekä taideretriittejä tuttavilleen. Ladyn perikuva ja erittäin hienostunut käytökseltään. Lady Horrigan on miellyttävää keskusteluseuraa ja hän haluaa olla ajan tasalla. Calvin kutsui lady Horriganin paikalle Millicentin suosittelemana.

Lexie Liddle, 30v.
Kuvataiteilija Liddle on boheemiuden ruumiillistuma. Hänen maalauksensa ovat kantaaottavia ja erittäin suosittuja. Neiti Liddle osaa käytöstavat, mutta luopuu niistä tarpeen niin vaatiessa. Hän on tunnettu vähäosaisimpien puolestapuhuja. Lexie pitää työpajoja lady Horriganin taideretriiteissä. Calvin kutsui Liddlen Millicentin suosittelemana.

Kappalainen Benerib Talakhamani, 53v. N
Kheimanilainen teknikkopappi lähetettiin Kingsworthiin pari vuotta sitten tutustumaan Victoran tiedemaailmaan. Benerib onkin viettänyt aikaansa luoden kontakteja paikalliseen tiedeyhteisöön sekä kehitellen omia tiedeprojektejaan. Kheimanilaiseksi papiksi avarakatseinen. Calvin kutsui Beneribin paikalle Florence Tonerin suosittelemana.

Marcelluksen kutsumat vieraat

Lady Leah Toner, 18v. N
Tonereiden ottotytär on näppärä sormistaan ja auttaa äitiään automatonien kanssa. Leah itse käyttää taitojaan mieluummin kauniiden mekkojen luomiseen, sillä likaiset työt lähinnä kauhistuttavat tätä herkkää neitoa. Leah on dracosauri-mutantti eikä siksi ole näkynyt aatelisten juhlissa tai muissa tapaamisissa. Marcelluksen ystävä.

Lady Honora Rowe, 16v. N
Aina sivistyneesti käyttäytyvä Honora on isänsä tapaan kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Opiskelee toista vuotta Kingsworthin yliopistossa yhteiskuntatieteitä. Juuri debytoinut seurapiireihin ja siksi melko tuntematon kasvo aatelispiireissä. Tavannut Marcellusta ohimennen yliopistolla ja kutsuttu osittain isänsä ansiosta.

Inetkawes Nefermaat, 18v. N
Beneribin tytär on ahkera opiskelija, joka oman älynsä ja kheimanilaisen peruskoulutuksen ansiosta loistaa opinnoissaan Kingsworthin yliopistossa. Erittäin jäykkä uskonnollisuudessaan ja antaa mielipiteittensä kuulua. Inetkawes toimii Royce Spencerin juuri alkaneessa tutkimusprojektissa avustajana. Tutustunut Marcellukseen yliopistolla ja kutsuttu Royce Spencerin suosittelemana.

Sir Bradford Griffihts, 25v.
Sir Griffiths on Kingsworthin yliopiston rahallinen tukija. Hän käyttäytyy aina moitteettomasti ja seuraa aikaansa. Sir Griffithsin tapaa todennäköisemmin juhlissa tai hyväntekeväisyystempauksissa. Antoi Spencerille tutkimusapurahan. Marcellus kutsui varakkaan aatelisen Millicentin suosittelemana.

Sir Ephrian Maunder, 24v.
Sir Maunder opiskelee Kingsworthin yliopistossa ja toimii myös tuutorina. Hänellä riittää aikaa nuorempien opiskelijoiden (opinto)murheille. Menestynyt opinnoissaan ja yleisesti pidetty. Marcellus kutsui Sir Maunderin illanistujaisiin kiitokseksi avustaan.

Izetta Kirby, 20v.
Sulavakäytöksinen neiti Kirby on saapunut illanistujaisiin Sir Ephrianin seuralaisena. Izettaa ei ole aiemmin juhlissa tai muuallakaan nähty, mutta hänen hienostuneet tapansa viittaavat ylhäiseen kasvatukseen. Marcellus kutsui Izettan Ephrianin suosittelemana.

Claude Neelands, 19v.
Claude ahkeroi Kingsworthin yliopistossa stipendin turvin. Työläisperheen lapsi on osoittautunut stipendinsä arvoiseksi keskittyen opintoihinsa (ystäviensä mielestä ehkä liiaksikin). Varautunut ja melko hiljainen kaveri, ainakin yliopistolla. Marcelluksen ystävä.

Sir Alec Quin II, 17v.
“Alec vaan” on aina juhlien ja huomion keskipisteessä. Hän on sujuvasanainen ja käyttääkin sanansäiläänsä mieluusti myös väittelyissä aiheesta kuin aiheesta. Hyväkäytöksinen nuori mies. Marcelluksen ystävä.

Alverta Pinner, 16v. N
Alverta on Marcelluksen lapsuudenystävä. Alverta aiheuttaa yleensä pahennusta suoralla käytöksellään. Työläisperheestä kotoisin oleva neito ei liikaa sanojaan asettele tai käyttäytymistään hio.

Henkilökunta

Sihteeri (pj Hörhiö)
Wilberforcejen Sihteeri-automaton on koneeksi oikein miellyttävä. Avuliaisuus on ohjelmoitu tähän tehokkaaseen nukkeen, joka arkisin auttaa rouva Wilberforcea liiketoimien hoitamisessa.

Marius Nacht (npc-Mikko)
Wilberforcejen metsästysmajan talonmiehenä häärii beastfolk-mutantti Marius. Petomainen Marius ei paljoa juttele ja pitää metsästysmajan kunnossapitoa tärkeimpänä tehtävänään. Asiakaspalvelu ei ole Mariuksen alaa.