Säännöt


Off-game
Off-game on off-game, välttäkää sitä, tästä merkkinä nyrkki pään päällä (näkyy myös taaksepäin) tai se että toiminta tapahtuu off-game alueella

Hold
Hold! - huuto pysäyttää pelin. Kuullessasi jonkun huutavan tämän, pysähdyt VÄLITTÖMÄSTI paikoillesi (ellei pysähtyminen aiheuta selkeästi vaaratilannetta) ja huudat itsekin HOLD! Pelinjohto tulee selvittämään mitä tapahtuu ja huutaa “Peli jatkuu!” kun tilanne on selvä. Myös tämä huuto toistetaan.

Jokainen pelaaja on velvollinen huutamaan Hold! havaitessaan vaaratilanteen

Turvasana
Turvasana on “Turvasana” jota käytetään kun jokin pelitilanne on syystä tai toisesta epämiellyttävä. Jos pelaaja käyttää turvasanaa niin vastapelaaja ottaa etäisyyttä ja tilanne käydään läpi suullisesti

Valuutta

Rahakonversiot
Victoran rahayksikkö on punta (£). Punta jakaantuu 100 penniin. Arvoltaan penni on noin euron arvoinen ja punta on noin 100 euroa. Hanseburgin kultaraha, mitä käytetään joka puolella maailmaa, on arvoltaan 12 puntaa. Muillakin valtioilla on omat valuutat, mutta asioiden yksinkertaistamiseksi niitä ei käytetä pelissä.

Peliin tulee jonkin verran käteistä, mutta sen proppaaminen on tällä hetkellä hieman auki vielä. Lisätietoa asiasta annetaan ennen peliä, ja pelinjohto tuo tarvittavat käteispropit pelipaikalle.

Taistelusääntöjä

Suositelemme että taistelut käydään “suuremman draaman” periaatteella, eli kiinnostavasti ja näyttävästi silloin kun se tilanteeseen sopii. Voitte sopia yhdessä vastapelaajan kanssa taistelun tuloksen etukäteen, jos se helpottaa tilanteen pelaamista.

Ampuma aseet tyylillä: “Laukaus: ruumiinosa”. Hahmoihin maininta ampuma-aseiden käsittelytaidosta.

Hahmoilla taistelutasot skaalalla 0-5 +/- modifierit.

Ei asetta -1, ei vaikuta jos osaa taistella aseetta. Tämä lukee erikseen hahmossa.

Erityisen hyvä ase +1 taistelutasoon.


Taistelutasoista

0 ei osaa
1 osaa alkeet
2 osaava taistelija
3 ammattilainen
4 mestaritaistelija
5 lähes yli-inhimillinen

Taisteluarvoja käytetään jos on kaksintaistelu (reilu tai epäreilu).

Jos tilanteessa on useampia taistelevia henkilöitä niin taistelu pelataan “käytetään järkeä” periaatteen mukaan. Taistelutasojen käyttäminen menee sekavaksi eikä kukaan saa kuitenkaan sanottua taisteluarvojaan.

Tuliasetaidot

Tuliasetaito 0
Et osaa käsitellä tuliaseita, etkä osu minne haluat. Peliohjelausahdus mallia: “Laukaus: Ohi”

Tuliasetaito 1
Osaat käsitellä tuliaseita jotenkin ja osut rauhallisessa tilanteessa kohteeseen, ei tiettyyn ruumiinosaan kohteessa, vaan randomilla johonkin. Peliohjelausahdus mallia “Laukaus: Dr.Johnnel”. Paniikki- ja taistelutilanteissa tarkkuus on heikompi. Peliohjelausahdus mallia: “Laukaus: Ohi”.

Tuliasetaito 2
Osaat käsitellä tuliaseita ammattimaisesti ja osut rauhallisessa tilanteessa erittäin tarkasti. Peliohjelausahdus mallia: “Laukaus: Dr. Johnnel vasen käsi”. Paniikki- tai taistelutilanteissa tarkkuus on heikompi mutta osut haluttuun kohteeseen. Peliohjelausahdus mallia “Laukaus: Dr. Johnnel”

Tuliasetaito 3
Osaat käsitellä tuliaseita täydellisesti ja osut täsmälleen haluttuun kohteeseen riippumatta tilanteesta. Peliohjelausahdus mallia: “Laukaus: Dr.Johnnel vasen silmä”.

Kivunsietokyky

Kivunsietokyky 0
Ensimmäisestä haavasta pyörtyy.

Kivunsietokyky 1
Lyönnit ja pienet osumat voi ottaa vastaan, isompi viilto tai luodinreikä niin pyörtyy.

Kivunsietokyky 2
Yhden isomman viiltohaavan tai luodin ottaa vielä vastaan, toinen rajoilla, kolmannesta viimeistään maihin.

Kivunsietokyky 3
Niin kauan kun ei tule vakavia vammoja niin antaa palaa (aka päähän tai tosi pahasti torsoon).


Muita sääntöjä


Anastus
Vain hahmo, jonka profiiliin on kirjoitettu, että hän voi käyttää erikoiskykyä Anastus, voi käyttää Anastusta. “Peliohje: Anastus” antaa viedä jotain sopivan kokoista ilman että kukaan huomaa. (Tai laittaa jonkun toisen hahmon taskuun jotain sopivan kokoista.) Vain hahmot, joihin on kirjattu erikoiskyky “Havainnointi” voivat huomata ‘anastuksen’.

Havainnointi
Mikäli hahmoprofiiliin on kirjattu erikoiskyky Havainnointi, hahmo huomaa, jos hänen läsnäollessaan käytetään erikoiskykyä Anastus.

Parannus
Vain hahmo, jonka profiiliin on kirjattu erikoiskyky Parannus, osaa parantaa. Parantaminen vaatii aikaa sekä tarpeet vamman sitomiseen. Aikaa parantamiseen kuluu sen verran kun vamman sitomiseen menee (yleensä joitakin minuutteja siis). Sen jälkeen vamman uhri voi taas toimia, mutta kärsii vamman aiheuttamasta kivusta ja rajoitteista (esim. päävamma - uhri on tokkurainen jonkin aikaa, jalka- tai torsovamma - uhri liikkuu tavallista hitaammin ja vammautunutta kohtaa varoen, käsivamma - uhri välttelee käden käyttämistä eikä voi taistella sillä raajalla kunnolla). Kipulääkkeillä voi vähentää jonkin verran näitä vaikutuksia.