Punainen lohikäärme

'SteamJazz LARP: Punaisen lohikäärmeen palkkasoturit' pelattiin lauantaina 19.9.2015 Nurmijärvellä. Peli on aloittelijaystävällinen ja on tarkoitettu sekä uusille, että kokeneille pelaajille. Pelin järjestää Nurmijärven seurakunnan pelikerho.

Pelinjohtajat

Pääpelinjohtajana ja tapahtuman ohjelma- ja turvallisuusvastaavana toimii Nurmijärven seurakunnan nuorisotyönohjaaja Timo Liimatta. Muina pelinjohtajina ja/tai hahmokirjoittajina toimivat kerhonohjaaja Riikka Hatakka, sekä Eetu Pykäläinen, Heini Liimatta ja Laura Sirola.

Hahmot

‘Punaisen lohikäärmeen palkkasoturit’ sijoittuu erään tunnetun palkkasoturijoukon tukikohdalle, missä järjestetään haastattelu- ja markkinointitarkoituksella avointen ovien päivää. Paikalla on palkkasoturijoukon johtajat, erinäinen määrä palkkasotureita, Punaisiin lohikäärmeisiin haluavia tulokkaita, sekä mahdollisia työnantajia.

Peli on aloittelijaystävällinen ja toimintapainotteinen. Hahmoprofiilit tulevat olemaan lyhyehköjä. Hahmoja suunnitellaan mielellään yhdessä pelaajien kanssa.

Hahmojen tyyliä ei olla lyöty lukkoon. Esitä rohkeasti toiveita, niin eiköhän joku mielekäs hahmo saada jokaiselle askarreltua.

Lisää hahmoja lisätään listalle sitä mukaa kun ilmoittautumisia tulee.

Hahmolista

Johtajat

Punaisen lohikäärmeen palkkasotureita johtaa neljä vanhempaa, kokenutta palkkasoturia, jotka ovat nuoruudessaan seikkailleet ja työskennelleet yhdessä nelistään.

Isä Godric, Yksi palkkisten johtajista, lohikäärmepastori (Timo L, GM)
Isä Godric on mutanttikääpiö Wulffgartista, Kharzulin kääpiökaupungista. Hän on Wyrodilaisen lohikäärmeuskonnon pappi ja Punaisen lohikäärmeen palkkasoturijoukon johtajiston diplomaatti ja puhemies.

Carlos Belrose, Yksi palkkisten johtajista (Jesse A)
Carlos on yksi Punaisen lohikäärmeen palkkasoturijoukon johtajista. Hän on ketterä ja lipevä naistenmies Free Islandsilta ja on kuuluisa miekkailutaidoistaan. Carlos on tullut hyvinkin tutuksi palkkasoturijoukon piraateille.

Sandra, Yksi palkkisten johtajista, lääkäri (Hörhiö)
Sandra on yksi Punaisen lohikäärmeen palkkasoturijoukon johtajista. Hän on johtajiston äitihahmo, joka pitää huolta jokaisesta palkkasoturijoukon jäsenestä. Sandra on äärimmäisen taitava lääkäri. Johtajista Sandra on kaikkein läheisin erityisesti Griffinin palkkasoturiryhmälle.

Logan Blackwood, Yksi palkkisten johtajista (Eetu P, GM)
Logan on yksi Punaisen lohikäärmeen palkkasoturijoukon johtajista. Hän on victoralainen entinen sotilas. Hän kuului Charlesburgin kuuluisaan jousiampujayksikköön. Hän on entinen sotasankari ja hänen huhutaan omistavan merkittävän omaisuuden.

Fortunan miehistö

Punaisen lohikäärmeen palkkasoturijoukko jakautuu tällä hetkellä kahteen pienempään porukkaan: laivalliseen ilmapiraatteja sekä sekalaiseen joukkoon muita palkkasotureita. Ilmapiraattilaiva Fortunan miehistö työskentelee palkkasotureina Punaisen lohikäärmeen palkkasoturijoukon riveissä.

Kapteeni Bart “Mustavaris” Crowe, Piraattikapteeni (Atte S)
Free Islandsilta kotoisin oleva pitkän linjan ilmapiraatti, joka on lapsuudestaan lähtien seilannut ilmalaivalla. Pitää miehistönsä ja laivansa puolia viimeiseen asti, ja vaatii piraattijoukolleen heidän ansaitsemaansa arvostusta. Hänen ja palkkasoturijohtaja Jeremy Griffinin välillä on jonkinnäköistä kilpailua arvostuksesta johtoportaan silmissä.

Calista “Käärme“ Morgan, Piraattiperämies (Irina O)
Kapteeni Mustavariksen oikea käsi, perämies Calista on tunnettu oveluudestaan. Kapteeninsa tavoin tämä tyly nainen on kotoisin Free Islandsilta ja vähät välittää Victoralaisista tavoista ja etiketistä. Hän on taitava taktikko, mutta kaikki eivät arvosta hänen juoniaan.

Dany "Töpöhäntä" Gibbs, Piraattimekaanikko, beastfolk (Alisa P)
Fortunan mekaanikkona toimii taitava ja kokenut nainen, joka kerää katseita ja huomiota. Sen lisäksi että hän on taitava mekaanikko on hän myös mutantti jolla on sekä ihmisen että metsän eläimen piirteitä. Fortunan hän pitää kunnossa ja ilmassa säällä kuin säällä.

Flynn Brown, Piraattitähystäjä (Eemi S)
Fortunan luottomiehistöstä nuorin on heidän haukansilmäinen tähystäjänsä, jonka aisteihin Mustavaris tuntuu luottavan täysin. Flynnillä on pilkettä silmäkulmassaan ja palkkasotureiden keskuudessa ketkun maine.

Julius Tow, Pursimies (Joona N)
Fortunan miehistön taistelukoulutuksesta sekä majoitusjärjestelyistä vastaa pursimies Tow. Hän vaikuttaa hyvin taitavalta miekkamieheltä ja sukkelalta myös sanan säilän kanssa.

Griffinin palkkasoturit

Griffin ja hänen pieni palkkasoturiryhmänsä työskentelevät Punaisen lohikäärmeen palkkasoturijoukossa.

Jeremy Griffin, Palkkasoturiryhmän johtaja (Juho S)
Griffin on victoralainen entinen sotilas, joka on päätynyt Punaisen lohikäärmeen palkkasotureihin komentamaan omaa pientä ryhmää. Hän on ryhmänsä arvostama, älykäs, tasapuolinen ja karismaattinen johtaja. Hänen ja Fortunan kapteenin Mustavariksen välillä on jonkinnäköistä kilpailua arvostuksesta johtoportaan silmissä.

Valkoinen Lotus (Laura S, GM)
Lotus on miekkoihin ja jousiin erikoistunut soturi kaukaa Crimsonin keisarikunnasta. Hän on kuulunut Griffinin ryhmään jo pitkään ja onkin tunnettu siitä, että hän neuvoo ja kiusoittelee nuorempia palkkasotureita.

Sam Coghill, Griffinin mekaanikko, (Joosua S)
Coghill on äärimmäisen taitava mekaanikko sen lisäksi, että hän on varsin pätevä palkkasoturi. Hän on erityisen kiinnostunut kaikesta mekaanisista asioista ja pitää usein huolta myös taistelukavereidensa aseiden kunnosta. Hänet tunnetaan reiluna ja rehellisenä miehenä.

Natalie Orlov, Griffinin lääkintävastaava (Säde K)
Natalie on Griffinin ryhmän lääkintävastaava. Hän on hyväntahtoinen wulffgartilaistaustainen palkkasoturi, joka on pelastanut monet ryhmästään ensiaputaidoillaan. Hän on johtajiston Sandran oppilas.

Kale Hamilton, Griffinin tiedustelija (Alex S)
Hamilton on Griffinin ryhmän tiedustelija ja suunnistaja. Hän on huhupuheiden mukaan alunperin kuulunut King’s Rangers -yksikköön, johon valitaan vain valtakunnan parhaat ja tarkkasilmäisimmät mannunvartijat. Punaisen lohikäärmeen palkkasotureiden kesken hänet tunnetaan miehenä, jonka kautta saa hankittua lähes mitä tahansa.

Aresteksen seurue

Yksi maailman kuuluisimmista palkkasotureista on saapunut paikalle oman pienen palkkasoturiryhmän kanssa.

Arestes, susi-beastfolk palkkasoturi (Niku H)
Monet varmasti tuntevat nimen: tämä susimainen mies on yksi maailman tunnetuimmista palkkasotureista. Edes hänen oikeaa nimeään ei tiedetä, mutta hänen huhutaan olevan voittamaton taistelussa. Yleensä hän työskentelee yksin, mutta nyt hän kulkee oman seurueen kanssa. Hän vaikuttaa taistelussa loukkaantuneelta.

Ivy, kettu-beastfolk palkkasoturi (Aila L)
Tämä nuori kettumaisia piirteitä omaava nainen tuntuu omistavan elämänsä sille, että pystyisi osoittamaan arvonsa komentajallensa. Vaikuttaa läheiseltä Lucyn kanssa.

Lucy, victoralainen palkkasoturi (Sanni K)
Pistooleita taitavasti käyttelevä nuori nainen, vaikka muutoin hän ei oikein vaikuta tavanomaiselta palkkasoturilta. Hänen käytöksensä on hieman liian hienostunutta normaaleihin palkkasoturipiireihin. Vaikuttaa läheiseltä Ivyn kanssa.

Ivan Markov, wulffgartilainen palkkasoturi (Juuso H)
Ivan on wulffgartilaistaustainen palkkasoturi. Hän vaikuttaa aika ajoin kylmältä ja hieman poissaolevalta, mutta turha mies hän ei ole, onhan itse Arestes ottanut hänet oppilaakseen.

Mina, victoralainen palkkasoturi (Ida H)
Nuori nainen, joka kulkee Aresteksen palkkasoturijoukon mukana ja tuntuu paikkailevan heidän haavojaan tarvittaessa. Vaikuttaa Ivyn ja Lucyn kanssa läheiseltä.

Kurjenmiekka -palkkasoturijoukko

Leon Balthiksen palkkasoturiseurue vaikuttaa keskivertopalkkiksia varakkaammilta ja hienostuneemmilta.

Leon Balthis, Kurjenmiekan johtaja (Jarkko S)
Karismaattinen ja itsevarma palkkasoturijoukon johtaja pitää huolta siitä että hänen joukkonsa osaa käyttäytyä tarvittaessa hovikelpoisesti. Sanavalmis mies, joka tuntuu laittavan muut hoitamaan likaiset työt puolestaan.

Sonia Deiss, Balthiksen ykkösnainen (GM-Heini L)
Maailmaa matkannut palkkasoturi, joka tarinoi mieluusti seikkailuistaan. Vaikuttaa olevan hyvää syntyperää ja osaa tarvittaessa käyttäytyä hienostuneesti, vaikka välillä hänen jutuistaan sitä ei uskoisikaan. Ainakin tarinoidensa perusteella osaa kyllä taistellakin.

Joel Thoma, Kurjenmiekan palkkasoturi (Henry N)

Ketterän oloinen palkkamiekka, joka vaikuttaa ovelalta mieheltä ja pätevältä taistelijalta. Kulkee usein Kurjenmiekan lääkintävastaava Jasminin mukana.

Jasmin Signer, Kurjenmiekan alkemisti ja lääkintävastaava (Vilma P)

Kurjenmiekan lääkintavastaava tuntuu olevan perehtynyt alkemian saloihin ja vaikuttaakin kiinnostuneelta tieteestä. Älykkään ja mukavan oloinen nuori nainen.

Artoss Kuntz, Kurjenmiekan mukana kulkeva kauppias (Arttu H)
Kauppias, joka on matkannut pitkin pohjoisia maita. Tyylikkäästi pukeutuva ja fedora päässä kulkeva mutta kuumapäinen Artoss on lyöttäytynyt Kurjenmiekan joukkoon.

Aatelisten seurue

Eversti, Lord Randall Cunningham, Victoralainen aatelinen (Miro L)
Randylen paronikunnan paronina ja Victoran armeijan arvostettuna everstinä Lord Randall seurueineen on tunnettu ja kunnianarvoisa vieras Punaisen lohikäärmeen palkkasotureille. Nähtäväksi jää, onko hän armeijan asialla vaiko kenties palkkaamassa palkkasotureita omiin henkilökohtaisiin tarkoituksiinsa. 

Lady Amanda Cunningham, Victoralainen aatelinen (Riikka H, GM)
Eversti Cunninghamin mukana paikalle tulee myös hänen vaimonsa. Lady Cunningham tuntuu olevan sanavalmis ja itsenäisen oloinen nainen. Ei ole tavanomaista, että aatelismiehet, etenkään upseerit, ottavat vaimonsa mukaan työtapaamisiin, mutta ehkä ladyn omapäinen luonne selittää tämän poikkeuksen.

Nicholas Lawson, Lord Randallin henkivartija (Joonas L)
Palkkasoturi, joka on jo pidemmän aikaa toiminut Cunninghamien henkivartijana. Vaikuttaa pätevältä mieheltä työssään. Tuntuu olevan läheinen työnantajistaan etenkin Lady Cunninghamin kanssa.

Kim Rivero, Lady Amandan henkilökohtainen palvelijatar (Jenny L)
Lady Amandan mukana kulkee hänen henkilökohtainen palvelijattarensa. Tämä nuori nainen on selvästikin kotoisin Free Islandsilta, mikä ei ole tavanomaista Victoralaisten aatelisten palvelijoille.

Ethan Lakeman, Lady Amandan sukulaispoika (Veeti L)
Lordi ja lady Cunninghamin seurassa kulkee myös nuori aatelinen. Nuori herra vaikuttaisi olevan utelias kaiken suhteen ja miksipä ei: perheensä suuresta sisarussarjasta nuorimmaisena hänen täytyy katsella myös toisenlaisia vaihtoehtoja tulevalle elämälleen.

Caroline Cunningham, Lordi Randallin tytär (Jenna K)
Lordi Randallin aikaisemmasta avioliitosta syntynyt tytär Caroline kulkee aatelisseurueen mukana. Monesta olisi kummallista ottaa oman tytär moiseen paikkaan mukaan, mutta luultavammin viehättävä neitonen on pyydetty mukaan lady Amandan ja Ethan Lakemanin seuraksi.

Wulffgartilaiset

Kovnik Helmut Becker, Wulffgarttilainen upseeri (Janne L)
Monien yllätykseksi myös Wulffgartin armeija näyttää kiinnostuneen Punaisen Lohikäärmeen palkkasoturijoukkiosta. Arvostettu Kovnik on tullut Victoraan asti, ilmeisesti suunnitellen palkkasotureiden palkkaamista Wulffgartin leipiin. Wulffgartilaisen upseerin läsnäolo pistää monet varpailleen, ovathan he tunnettuja tiukkoina ja taitavina sotureina, joilla ei ole lämpimät välit victoralaisiin.

Sergei Orlov, Wulffgartilainen sotilas (Erkka H)
Tylyn oloinen sotilas kulkee Kovnik Beckerin seurassa, ilmeisesti hänen henkivartijanaan. Karun ulkomuotonsa lisäksi hän vaikuttaa taitavalta taistelijalta, ja kokenutkin palkkasoturi harkitsee kahdesti ennen hänelle ryppyilemistä.

Adrik Sorovik, Wulffgartilainen sotilas (Okko L)
Nuorempi sotilas työskentelee Kovnik Beckerin alaisuudessa sotilaana yhdessä toisen sotilaan Sergei Orlovin kanssa. Hän vaikuttaa olevan kaikista helpoiten lähestyttävältä wulffgartilaisesta kolmikosta, vaikka wulffgartilainen asenne paistaa hänestäkin läpi.